Me´n vaig de Vic (innocentada)

Ho heu llegit bé. Me´n vaig de Vic. No per sempre, es clar!! Però si per una bona temporada. Com a mínim 2 anys. Almenys aquest és el termini pel qual m´he compromès amb el Carlo Pregliasco i la Graciella De Salvo, dos bons amics italians, reconeguts llibreters d´antic, que s´han atrevit a arriscar-ho tot per comprar la Villa Salvatore, una singular mansió italiana a les afores de la ciutat de Viterbo (a 100 km de Roma), per convertir-la en la llibreria d´antic més gran d´Europa. I han confiat amb mi i amb 2 professionals italians més (un historiador i una llicenciada en biblioteconomia) per tal d´ajudar-los a fer realitat el seu projecte. Ells mateixos m´ho comunicaven personalment aquest mateix diumenge. Tot i que fa anys ja me n´havien parlat, no ha estat fins ara que s´han decidit a donar el pas. I després de pensar-hi molt, crec que no puc dir que no. És una oportunitat que no vull ni puc deixar escapar. Fins i tot les actuals circumstàncies polítiques i personals m´ajuden a fer el pas.

Els que em coneixeu sabeu que el món del llibre antic m´apassiona i que en sóc un aficionat compulsiu, per la qual cosa, treballar d´adjunt a gerència amb el fill del President de l´Associazione Librai Antiquari d´Italia, Umberto Pregliasco, és tot un privilegi. A més, es un projecte cofinançat per la Universitè Degli Studi delle Tuscia i la Comune de Viterbo per una banda, i el matrimoni Pregliasco-De Salvo per l´altra. La villa Salvatore (a la foto) és una mansió del segle XVII situada dalt del turó que copa la ciutat antiga de Viterbo, d´orígen etrusc i un dels ambients medievals més ben conservats de tot Itàlia. Crec que l´experiència s´ho val i l´oferta econòmica (manutenció i hospedatge inclòs) també. Si us haig de ser sincer, serà un bon començament d´any. El 14 de gener a les 11 del matí el Carlo i la Gabriella, juntament amb els que seran els meus nous companys m´esperaran per esmorzar al vell i antic hall de la Villa Salvatore. Durant el temps que estaré a fora, aquest bloc serà el vincle que em mantindrà unit a la ciutat, a la comarca i al país.

PD: No he estat l´únic blocaire que he publicat una innocentada, si voleu llegir la de l´amic Jordi Casals de Torelló, cliqueu aquí.