Xenòfob, l´etiqueta de moda

Duran i Lleida ja ha dit que no pensa retirar el polèmic video. D´entrada, i per que quedi clar. Jo tampoc ho hagués fet. I entre Duran i jo, l´abisme polític és enorme. Però detesto amb la mateixa força l´oportunisme polític per redits electorals del senyor Duran, com l´argumentació primària i barata de titllar tot allò no políticament correcta, com a xenòfob. Si per no ser titllat de xenòfob (l´etiqueta fàcil i de moda) m´haig de posar una vena als ulls, parlar en veu baixa i ser políticament correcta, ja em poden penjar l´etiqueta! Però jo no seré hipòcrita. La realitat és la que és i mai cal subestimar el poble. Però dit això també és cert que serveix de poc parlar clar però no fer res. I ara CIU fa això. Però només això. I és que les dotacions pressupostàries en temes d´immigració dels anteriors governs nacionals de CIU feien fredar. Manlleu i Vic, ho saben bé això. I parlo per experiència. Però tampoc cal que siguem ingenus, i si bé el primer govern tripartit i ara també el govern d´entesa han començat a redreçar econòmicament la situació, també és cert que continua sent molt precària pels ajuntaments. Per tant, davant dels problemes, o encara millor, davant dels reptes (i la immigració ho és), claretat, fermesa, criteri i unitat. Però tot això no serveix de res si no s´acompanya de recursos. De calés. De molts calés. I per ara, encara no hi són. Per tant, menys etiquetar els altres i més treballar nosaltres. Que prou feina tenim!

PD: l´amic i camarada Casals (amb simpaties soviètiques) que ja havia opinat sobre aquest tema, ha decidit interpel·lar-me directament en un nou post per tornar obrir debat. Clica aqui per veure´n el post.