Un ple avorridot

La puntualitat anglesa és la norma imperant d´aquest consistori. Cap dels plens celebrats fins ara ha començat en retard. Per això a tots hi he arribat tard. El ple, però, ha estat avorrit i no ha donat massa de sí, tret de la constitució de la fundació privada que gestionarà les noves escoles bressol públiques (caldrà veure el preu públic final que hauran de pagar els usuaris, igual o més barat que les privades?), i de la voluntat de l´equip de govern de crear en els pròxims mesos una empresa pública del totxo (una bona iniciativa que es contemplava als programes electorals). Les dues iniciatives caldrà veure com es desenvolupen i sobretot com es gestionen.

Al final, 3 mocions. Les dues mocions rebutjades de PxC, una sobre el projecte “Catalunya i voltants amb bicicleta”, que ha rebut el suport de la CUP (han demostrat no tenir tants prejudicis com l´equip de govern per votar a favor una moció que ells han considerat d´interès per la ciutat), i una altra de condemna del recent atemptat d´ETA, substituïda per una d´alternativa de l´equip de govern i ICV-EUiA que ha estat aprovada. En les mocions, però, l´arenga enverinada del líder de la PxC ha crispat altra vegada el ja de per si carregat ambient del ple. La veritat és que el to injuriós d´Anglada cansa.

A precs i preguntes, i pels curiosos, l´alcalde ha reconegut que en un exercici de contenció pressupostària havia decidit suprimir els lots de nadal a tots els regidors de l´Ajuntament, tot i que Josep Burgaya, a petició d´Anglada, ha hagut de puntualitzar que si que havien estat obsequiats amb lots “raonables” els membres externs dels organismes autònoms, inclòs l´IMPE. L´últim apunt tafaner, amagat entre línies i per molts inadvertit, ha estat el súbtil avís etzibat per Burgaya a ERC quan tot argumentant la crítica a PxC per l´ús simplista que fan de les mocions, ha utilitzat una moció d´ERC de la passada legislatura sobre l´etiquetatge en català de les aigües de l´Ajuntament, com exemples de mocions estèrils i personalistes que no haurien de discutir-se mai en el Ple. Per si les mosques…
(foto:osona.com)