La ciutat per un forat

9 del vespre. Església dels Dolors. Tres cops secs a la porta de l´església donen el tret de sortida a la processó més silenciosa de tot Catalunya, la processó dels Armats de Vic. El silenci sepulcral al pas de la processó s´apodera de la ciutat antiga i és el senyal inequívoc que clou el Mercat del Ram de Vic. Com cada any, i ja en fa gairebé 10, tornaré a vestir-me de negre i em disposaré a copsar el pols de la ciutat sota la vesta. Per mi, més que una manifestació de fe, és una manifestació de respecte. És una visió diferent de la ciutat que et regala noves sensacions. Són gairebé 120 minuts trepitjant la ciutat antiga en silenci i veient-ne la seva gent, cada vegada més diversa. I és que dues hores donen per molt. Fins i tot, per comprovar l´estat d´ocupació i deteriorament d´alguns dels pisos del centre històric de Vic. Poc a poc, el seguici anirà arribant i el braç que sosté l´atxa ho agrairà. Seran aproximadament les 11 de la nit però encara hi haurà temps per anar amb en Planes Bones a fer l´últim entrepà de pollastre.
(foto:osona.com)