Què passa tio?

El títol d´aquest post resumeix l´ambient de l´últim ple. I és que així és com es tracten alguns dels regidors del consistori actual. En particular, l´Alcalde i l´Anglada. Després d´uns mesos on el respecte i la calma semblava imperar de nou en el si del plenari, avui ha saltat tot pels aires altre vegada. La presència d´uns quants veïns del Remei contraris a la construcció del pàrquing soterrat ha ajudat a Anglada a treure pit. Fins i tot ha parlat de “porqueria” referint-se al col·lectiu immigrant. Ningú l´ha tallat. Error. És més, l´alcalde ha contraatacat  Anglada tutejant-lo. Segon error. El respecte, llavors, s´ha fet miques davant la impassibilitat de la resta de membres. Morralla a part, avui s´aprovava el nou contracte programa de serveis socials entre el Departament d´Acció Social i Ciutadania i l´Ajuntament de Vic. Ras i curt, gairebé 3 mil·lions d´euros d´aquí a finals de legislatura, incrementats en 1 mil·lió d´euros més s´hi hi afegim el compromís de l´Ajuntament de complementar en un 33% la seva aportació (fins ara l´Ajuntament complementava amb un 50% els calés de la Generalitat, ara ho farà amb un 33% (donat que l´aportació de la Generalitat s´amplia considerablement), la qual cosa comporta una millora en el percentatge de la despesa compromesa).  Bona feina. No obstant aquesta bona noticia, ben articulada pel regidor López, així com també la de l´adjudicació de les obres del barri del Remei (pàrquing inclòs) i l´espectacular rebaixa del percentatge a pagar pels veïns per les contribucions especials (només 10%) de les obres de millora del Remei, les mocions i els precs i preguntes amaguen sorpreses vàries.

En la moció de l´estelada presentada per la CUP, l´equip de govern fa una maniobra presentant-ne una d´alternativa (que s´aprova!) que a nivell de titulars (i no tant de contingut!) li serveix de ben poc. La CUP, molt hàbil i per boca de´n Quim Soler, no es menja el galàpat. Hàbilment assumeix tots els punts de la moció alternativa de l´equip de govern i no retira la seva, obligant als regidors d´ERC a optar per una o per l´altra. Per tant, la foto (feta per l´home del canguro!) ja era història.  A precs i preguntes, la CUP i ICV van demanar pels rumors sobre la nova ubicació del mercat municipal, pregunta que va obtenir una resposta ambigua del regidor Raurell i que va claudicar l´alcalde, més per força que no pas per convicció, dient que no aniria al costat de l´Hospital. A sobre la taula, però, i per acord de la comissió d´urbanisme de Vic del dia 7 de juliol, queda un estudi geotècnic del subsol del parc Jaume Genís, i les declaracions del propi alcalde en un patronat i del regidor Solà a alguns dels veïns en aquest sentit. Si aquesta no és la ubicació definitiva, ho celebro. Crec que era un errror flagrant. Un altre punt espinós, i despatxat amb una celeritat inusual per part de l´alcalde (???), fou la pregunta del regidor Tornafoch demanant ampara a la secretària del Ple (s´estrenava!!) sobre la legalitat o no d´un acord pres en l´anterior ple sobre el parquing soterrat del nou teatre. Després d´una resposta del regidor Solà per salvar els mobles, l´alcalde espeta a Tornafoch això: passem a un altre punt. La secretària no va poder obrir boca. Inèdit. Què hagués passat si hagués pogut parlar?  Sort que són vacances i que al setembre d´aquest Ple ningú se´n recordarà…o si? En qualsevol cas, bones vacances tio!