Amb una mà a cada ou

Així és com han quedat els pares i mares dels nens que el cost de l´ampliació de línies del nou bus urbà de Vic els ha fulminat el bus escolar per anar i tornar dels instituts. Quina barra!. L´ampliació de línies s´ha carregat el bus escolar de Sagalés que l´Ajuntament de Vic fletava des de fa més de 10 anys als instituts Jaume Callís, IES Vic i últimament també l´IES La Plana. A més, la supressió del servei  s´ha fet sense avisos ni disculpes als afectats. Així, pel folre. És evident que l´ampliació de les línies del bus urbà és una millora substancial en el servei de transport urbà de Vic i per això felicito sense pal·liatius la iniciativa. Però qualsevol millora en un servei municipal no ha d´anar MAI en detriment d´un altre que es prestava. I en aquest cas s´ha vestit un sant per desvestir-ne un altre. El cost de l´ampliació i la baixa ocupació que es preveu en les línies ampliades, així com la gratuïtat del servei pels jubilats de Vic, Calldetenes i Gurb, sembla haver provocat retallades brusques en d´altres serveis. Però el poble ras ja no compra estampetes i la galeria comença a embafar-los. Per cert, posats a retallar despeses encara no he vist anunciar publicament als membres de l´equip de govern que aquest any es congelen el sou! I ja va sent hora que ho diguin…