El ple del mosquit al pot

Cares llargues avui al ple. Sobretot del 1r Tinent d´Alcalde, Xavier Solà. En canvi, en Zipi i en Zape s´esforçaven a tenir un somriure pioc. Només d´entrar a la sala, els regidors de la CUP, en senyal de protesta perquè l´estelada no onejarà al màstil del balcó el dia de la diada,  plantifiquen l´estelada del 68 (la de l´estel vermell) a les seves tauletes de regidors respectives. Aconsegueixen la fita (tot i que els durarà poc). L´alcalde demana que les retirin i la CUP hàbilment accedeix a fer-ho. La foto, però, ja l´havien aconseguida. I l´efecte “col·lateral” també. Portarà cua encara el tema. L´empresa municipal de serveis (sermuvic, sl) que crea l´equip de govern rep la primera envestida per part de l´oposició. Tots, excepte la PxC, hi voten en contra. La CUP i ICV-EUiA hi veuen poca transparència. De fet, en el consell d´administració no hi ha representació de l´oposició i només hi figura el regidor de serveis, Antoni Serrat (altrament dit, l´encarregat), catapultat així a l´olimp del servei al ciutadà on farà i desfarà al seu gust (!!!). Caldrà veure com es cuina “la merienda”. 

Burgaya defensa la creació de la nova oficina econòmica (per alguns bons funcionaris crec que serà un autèntic gulag!) liderada, sobre el paper, per l´encara actual gerent d´Impe, Xavier Mercadal. Per tant, s´aproxima la contractació d´un nou gerent per l´Impe i en conseqüència una nova hipoteca econòmica en el capítol de personal (es conten més de 23 càrrecs de confiança des de principis de legislatura!). Tot i que Burgaya treu importància a la contractació de nou personal pel funcionament de l´oficina, el punt següent de l´ordre del dia, el deixa amb una mà a cada ou quan la impecable i guapa secretària enumera la llista de personal contractat pel nou servei (!!!). L´oposició en pes torna a desvincular-se de l´acord fent evident una pregunta que em faig: perquè cap acord de pes, és a dir, amb una rellevància política important per la ciutat, no genera la confiança dels grups de l´oposició? El secret només el sap el mestre pastisser.

Anglada que torna està en peus de guerra després que l´alcalde, en l´anterior ple, comencés a tutejar-lo (ara ja no ho fa, però Anglada no li perdona!), continua desbariejant en formes i continguts, ratllant l´insult a cada paraula. Per això no hi dedicaré temps. Les mocions del finançament local de l´equip de govern i de la d´anar despullat pel carrer de la PxC, tot i arrencar riallades de tot el plenari, passen sense pena ni glòria. 


A precs i preguntes, el regidor Fuentes mostra al plenari el que suposadament és un mosquit tigre “de Vic” dins d´un pot petit (ja sóc aquí, diu el mosquit!!).  La CUP demana que en un futur no es repeteixi la situació irregular en la licitació del pàrquing soterrat de l´auditori i Solà s´embarbussa en arguments de mal pagador. L´error flagrant existeix, i punt. Que ho rectifiquin i passin pàgina. És el millor que poden fer sinó volen surtir-ne escaldats. Tornafoch torna a ficar el dit a la llaga preguntant quina és la forma contractual utilitzada per l´equip de govern pels treballs del nou equip del Poum, encapçalats pel catedràtic Jordi Sabatés. La resposta de l´alcalde: li ho contestarem per escrit. Lleig. Sospitós. Qui es creu que un alcalde no sap quina fòrmula jurídica s´ha utilitzat per contractar el nou equip del POUM? La realitat és que la fòrmula que volien utilitzar per evitar el concurs públic (conveni amb la UPC), una directiva europea l´ha prohibida per ser discriminatòria i ara l´equip de govern pot estar en fals en aquesta qüestió. Sinó que ho aclareixin! Finalment, Tornafoch manlleva el títol d´un post de l´home del canguro per referir-se a la ciutat. Són les 3 de la tarda i avui canviaré l´hamburguesa de l´Snack per la butifarra del Cafè Nou. Per llegir els meus twitters on line, clica aquí.

PS: a la foto Jurado i Soler de la CUP retiren l´estelada de les seves tauletes.

PS2: Tornafoch argumentant el seu vot contrari a l´empresa de serveis municipals.