Torna la caixeta zebra

De sobte, ha tornat. Única. La mítica i imaginativa caixeta zebra. El millor prodigi búlgar de tots els temps. Un homenatge a les velles tribus eslaves que n´esguardaren el secret durant segles. I aquests dies, que m´he retrobat amb els amics mags de Girona després de l´habitual parèntesi d´estiu, he tornat a estudiar-la a fons. I ara segons una edició de 1946 que la reinterpreta. Filosofia en estat pur. Però veure-la és com despertar en el banc del temple un dia d´hivern amb boira densa. Un orgasme de tardor entremeliat. Mai us en podré revelar el secret però algun dia us en podré fer l´efecte. Qui el vegi, ho recordarà sempre. És així com la caixeta zebra ha aconseguit perdurar en el temps. L´atzar va fer-me retrobar amb ella després d´anys de buscar-la. Els que em seguiu, ho recordareu. Perquè ella és lliure i mai la trobes. Ella et troba a tu. I quan ho fa, no l´oblides. La seva il·lusió no mor mai. No té fi.