Els craks sempre tenen raó…

La posada en escena en el passat Consell d´Alcaldes d´una expectativa (de moment crec que només és això!), com la de tenir un gran parc científic i tecnològic ubicat a Vic, que ho abarqui tot sense especialitzar-se en res, pot ser un motiu més perquè la Generalitat dongui per tancat el mapa de parc tecnològics de Catalunya. Els territoris i més aquells que volen treballar en xarxa necessiten crear nodes potents que esdevinguin referents d´un camp determinat, i l´especialització sembla l´únic camí per erigir-s´hi. El parc de Vic, a priori, sembla no anar pas per aquí. Ho dic des de la supina modèstia però aplicant el més estricte sentit comú i sense fer massa cas al desplegament mediàtic i periodístic d´algun mitjà. Però si bé en això puc equivocar-me, en allò on segur no m´equivoco és en afirmar que si Vic no aconsegueix entrar en el mapa de parcs tecnològics de Catalunya, no serà pas per culpa del Govern de la Generalitat ni dels alcaldes de la comarca, sinó per culpa dels polítics vigatans que han atiat la confrontació i la prepotència amb el grup empresarial que en un inici havia dibuixat la idea i han anteposat el relleu personal al benefici col·lectiu. Amenaçar després amb què la culpa és dels altres i aparèixer com a víctima se´n diu ser un “galtes”. Entomar el “mea culpa” és una utopia per alguns. Però segurament dec ser jo qui està equivocat perquè els “craks” (tal i com els anomena l´exalcalde Codina) sempre tenen raó…o això és el què es pensen!.

PS: podeu seguir debats interessants sobre el tema en els blocs de Josep Comajoan i Jordi Casals. (foto:el9nou.cat)