Complicat…això del directe!

Ambient enrarit al Ple de Vic d´ahir. Solà i Vila d´Abadal van intercanviar-se poques paraules. Hi havia hagut gresca pel cúmul d´errors pel pàrquing soterrat de l´Auditori. A més, la moció de la CUP per la retirada de símbols franquistes va aixecar ampolles. No en va, CIU, PSC i PXC van esmerçar 5 minuts llargs per dir que no donarien suport a la moció, intentant tirar en cara a la CUP el fet que no haguessin volgut pactar una històrica “declaració de pau” sobre l´afer. La moció era correctíssima i poques esmenes podien fer-s´hi. En bon criteri, ERC va votar-la a favor (xapó!). No s´hagués entès el contrari. El PSC va retratar-se amb una abstenció que contradiu els postulats del propi partit (!!!). I CIU va evidenciar que el passat encotilla i que encara “no toca” (quan tocarà?) fer el pas! Una part del seu electorat aplaudirà el gest (també proper a PXC) però no ho farà aquell que es creu “la casa gran”. Ep, i una anècdota, l´any 2003 el Ple va votar per unanimitat una moció per retirar la medalla d´honor de la ciutat de Vic a Franco. 

Els punts sobres les dues empreses municipals, Sermuvic i Impulsvic, encara no gaudeixen de la confiança dels grups de l´oposició  i caldrà que l´equip de govern se´n guanyi la confiança amb treball i resultats (si ho fan, l´oposició els haurà d´aplaudir). De fet, és normal que així sigui donat que el dia a dia del govern de Vic és més una cursa d´obstacles que no pas de resultats.  

Una moció d´urgència va deixar-me perplex. A proposta d´ICV-EUiA, que podia haver estat a proposta de qualsevol altra grup del consistori, es va demanar que l´Ajuntament financés la vacuna contra el virus del papiloma (principal causa del càncer al coll de l´úter) a les nenes d´entre 12-14 anys de la ciutat, donat que la Generalitat només cobreix a Primària. L´Ajuntament de Masquefa ha  estat el primer en adoptar la mesura i Vic hauria pogut ser el segon Ajuntament en fer aquesta aposta. La resposta del senyor Solà va ser contundent: és una moció oportunista! Personalment crec que en temes de salut importa poc l´oportunisme si el que està en joc és la salut de les persones! 

PS: un descuit personal va fer que el so dels videos en directe no fos l´adequat. Ho esmenaré en el pròxim ple. Accepteu-me les disculpes. Tot i així, a les 3 de la tarda del mateix dilluns, l´últim video ja havia estat vist 180 vegades!!!! Ni m´ho crec!. Gràcies a tots per seguir-ho.