Ple “d´emocions”

Aquest dilluns hi ha Ple a l´Ajuntament de Vic. Serà un ple “d´emocions”. Fins a 6 mocions s´hi discutiran. La perla, però, és la moció d´Icv-Euia que demana una declaració institucional en memòria de les víctimes del bombardeig franquista sobre Vic i un acte d´homenatge a l´últim alcalde republicà elegit per sufragi, Marià Serra i Badell. En aquesta moció, el grup municipal d´Esquerra hi té molt a dir. Per respecte a la militància i a la trajectòria dels grups municipals que han precedit l´actual, i per tot allò que significa un posicionament clar i nítid en defensa de l´ideari republicà i independentista, cal dir SI a la moció. Que sigui CIU i PSC qui, juntament amb PxC, deixin Serra i Badell a l´estacada de la història amb l´argument barat falaç que les ferides no estan tancades. No retre homenatge institucional a qui fou l´Alcalde de Vic en uns moments tràgics (per tots aquells que ho van viure) és una ofensa a la mil·lenària història d´aquesta ciutat. Ni tan sols l´hàbil maniobra, si així és el cas, d´una moció alternativa de CIU i PSC, hauria de distreure el debat. Que ningú compri el mort! Per twitter i aquest cop també per video en directe des d´aquest bloc podreu seguir-ne el debat. 

PS: ordre del dia del ple de dilluns i acta del ple de 15/12/08