On és l´informe?

On és l´informe que havia de redactar la comissió tècnica per a la memòria històrica que el Ple de l´Ajuntament de Vic del dia 1 d´abril va aprovar constituir? Segons l´acord aprovat, del primer informe d´aquesta comissió de bons experts se n´havia de donar compte als tinents d´alcalde abans del 15 de juny de 2009. Aquesta comissió, fruit d´una moció alternativa de CIU i PSC (de la que ERC va desmarcar-se´n), per sortejar una moció d´ICV-EUiA en el Ple del 9 de febrer (que no es va votar però que tenia el suport explícit d´ERC i CUP) per homenatjar les victimes dels bombardetjos de la guerra civil i reinvindicar la memòria històrica de l´Alcalde republicà Marià Serra i Badell, va constituir-se el 24 d´abril amb un mandat clar: tenir enllestit el primer informe a finals de juny. A dia d´avui, però, ningú ha vist l´informe. Algú, doncs, hauria de començar a donar explicacions de l´incompliment d´aquest l´acord. De no fer-ho, es confirmarà el tòpic: si vols adormir un tema (a CIU, amb la increible complicitat del PSC, li convé adormir-lo), crea una comissió d´estudi. Mentre uns reben tots els honors i condecoracions (merescudes, per descomptat!), als altres ens toca esperar sempre, i no és just. Queda dit.