Per la consulta a Vic, som-hi!

paperetaAfortunats serien CIU i PSC si la poca aigua que va acabar baixant ahir per la riera d´Arenys, després del ruixat de mitja tarda, hagués estat la mateixa que els ha entrat a les galeres per la via d´aigua oberta per l´efemèride d´Arenys. Als dos grans partits majoritaris amb bicefàlia congènita (mas-duran i psc-psoe) l´invent els ha caducat. Les mitjes tintes ja no són bones. Duran i Unió frisen al mateix ritme que l´església perd adeptes. I no en va el PSC perd, a comarques, suports i militància a ritmes de vertigen. Continuar alimentant la gana de vots a la muralla metropolitana ja no és garantia de res quan els flancs territorials fora muralles s´esberlen com melons. I és en aquest context on cal preguntar: exercirà Vic en aquest nou context nacional la capitalitat que se li atribueix organitzant la consulta? De manera pausada i de la mà del més gran nombre d´entitats possibles cal fer exercir aquest lideratge a la ciutat. En aquest cas, els polítics no són protagonistes, però si còmplices. Aquest ha de ser el seu paper. D´entrada, a l´Ajuntament de Vic, ERC,CUP i ICV-EUiA semblen decidits a ser-ho. PxC i PSC ja hi han renunciat i CIU dubta o almenys això diu l´Alcalde. Per sort, la societat civil vigatana tindrà l´última paraula. A la foto, un esboç de papereta de Vic, amb la data de desembre encara per concretar. Som-hi!