Si volem, podem!

vota siAmigues i amics lectors, demà serà un èxit això! I ho serà no pas per què la participació i l´èxit del Sí seran inapel·lables, que també, sinó perquè el poble ras haurà marcat l´agenda a partits i polítics. Als partits, els ciutadans i ciutadanes els haurem reubicat en els nous espais que els pertoquen. I als polítics, els haurem alertat que o bé ens escolten o es queden sols. Els grans canvis socials de la història els ha imposat sempre una majoria social abans que política. És la il·lusió col·lectiva que acaba convencent la majoria la que sempre està al darrera dels grans canvis socials. Només les dictadures i algunes democràcies mal enteses s´imposen. I malgrat opinions delirants (llegides aquest cap de setmana a El 9 Nou), la transparència i rigorositat del 13D, i abans la del 13S, és irrefutable. Aquest país necessita il·lusió, convicció i fermesa. No necessita ambigüetats, pors i rancúnies. Si volem, podem! I és que vuit dies abans de la caiguda del mur de Berlín ningú es creia que cauria. I dos anys abans que Obama guanyés les eleccions ningú es creia que un negre seria president dels EEUU.  Ai làs, quan alguns es pensaven que la política no interessava als ciutadans perquè no se´ls parlava de crisi ni dels seus problemes reals, va i resulta que ara es mobilitzen per una fotesa com la independència de Catalunya. No, si la culpa encara serà nostra, per haver-nos mobilitzat per una fotesa i no per la crisi!!! Sort que sovint, la política, és tan senzilla com una lliçó d´humilitat i dignitat.