Èxit del Fòrum Vic

Avui diumenge es dóna el tret de sortida del primer certàmen del Fòrum Vic, l´esdeveniment gastronòmic que aflora després que els responsables del Fòrum Gastronòmic decidissin traslladar l´aconteixement a la cituat de Girona. A dia d´avui i després de conèixer més a fons el rol que es vol donar al nou certàmen gastronòmic no puc fer res més que felicitar als seus promotors i als dirigents polítics que en el seu moment, van apostar-hi, malgrat no tenir tot el vent a favor i havent d´entomar algunes dures crítiques. El que és evident és que aquell sabor agre que va deixar l´anunci de la pèrdua del certàmen del Fòrum Gastronòmic a la ciutat, a dia d´avui, ja s´ha destil·lat completament, i el nou certàmen, compatibilitzant en bon criteri l´aspecte professional amb el popular i rellançant amb força alguns dels nostre productes més rellevants, com el porc, consolidarà un bon referent ja en el seu primer any de vida. I és que el projecte neix lligat als productes, a la ciutat i també a la comarca, i això el fa sentir més proper i participatiu als ciutadans. Quan la ciutat només és un instrument al servei d´un projecte, i no l´element clau d´aquell, la volatilitat del certàmen és un risc elevat, i en canvi, quan la marca de ciutat és l´element vertebrador del projecte, el risc desapareix. És per això que, convençut de la potencialitat de la marca de la nostra ciutat i de tot el que representa, m´atreveixo a pronosticar un èxit rotund del projecte abans de saber-se´n el resultat, tot i que com és obvi i per ser també el primer any hi haurà aspectes a millorar, però crec que és de justicia agrair l´esforç i la confiança de tots aquells que l´han fet possible.