On són les actes dels Plens?

Fa 2 dies felicitava l´equip de govern de la ciutat de Vic per fer partíceps als ciutadans implicant-los en el bon funcionament de la ciutat mitjançant la bústia del ciutadà. És una mesura transparent que estimula la participació. Avui, però, aquest post va en sentit contrari. I el vull fer públic amb la mateixa contundència que l´anterior. A més, aquest post és un prec virtual que formulo a l´equip de govern com a ciutadà de peu. Fins la passada legislatura les actes dels Plens de l´Ajuntament de Vic es penjaven a la seva pàgina web, totes i cadascuna d´elles. Com ho fan tots els altres ajuntaments d´arreu de Catalunya. De fet, no té res d´estrany perquè les actes dels plens són públiques i notòries, igual com els propis plens, per tots els ciutadans. Avui, però, quan repassant l´ordre del dia del Ple de dilluns, 3 de setembre, penjat a la web, he volgut esbrinar un dubte sobre l´acta del segon ple d´aquesta legislatura, m´he adonat, per sorpresa meva, que en l´apartat de la pàgina web on es publicaven totes les actes, a dia d´avui no n´hi ha cap dels plens del nou consistori fins ara celebrats. L´última que hi ha penjada és la de la consitució del nou Ajuntament, el 16 de juny de 2007. A partir de llavors, les actes dels plens s´han esvaït per complet sense deixar rastre (???). I el mateix puc dir de les juntes de govern, on l´últim ordre del dia penjat és el del dia 13/06/07, amb l´anterior equip. Premeditació o desídia? Allò cert és que els ciutadans de Vic no poden consultar-les per internet, que és el mitjà més fàcil d´accés a informació pública d´aquest calat. No ens enganyem, ningú anirà a consultar-les físicament a les dependències municipals. M´agradaria pensar que es tracta d´un fet puntual (fruit d´un descuit no intencionat…) i que en breu podran consultar-se. De no ser així, haurem fet un pas enrera en la democràcia virtual i un flac favor a la transparència municipal.