Èxit Medieval

Sóc veí del Portalet i l´enrenou d´aquests dies pel Mercat Medieval no ha estat menys del que els veïns de dins muralles tenen i continuen tenint quan la ciutat acull un esdeveniment de primer ordre. És per això que qualsevol inconvenient que hagi pogut tenir (i n´he tingut!!) l´assumeixo sense pal·liatius. És un peatge que cal pagar quan es té el privilegi de viure al centre. I crec que ha estat molt encertada la decisió d´esponjar i eixamplar l´espai del mercat i d´obrir-lo fora muralles fins al parc d´en Jaume Portell. La trama del mercat no s´ha trencat en cap moment i a més hem regalat l´estampa del pont romànic amb la catedral i el campanar de l´Oliba com a teló de fons a tots els visitants, o millor dit, a tots els metropolitans!. Aquesta edició, com totes les anteriors, haurà estat un èxit i també una millora. Com cada any, però, durant aquests dies la nostra llengua ha quedat hivernada…

PD: no em puc estar de dir-vos 2 perles “carinyoses” que vaig sentir: 1) senyora d´uns 40 anys davant la casa modernista d´Anita Colomer de la Plaça Catedral: “mirad esa casa que rara, está hecha con hilitos de porcelana, menuda cucada!” 2) senyor d´uns 50 anys, al passar per les parades del Portalet en el tram de les muralles de Pere III: “y esa pared todavía conserva las enormes arandelas del pasamanos que debieron construir para subir esa cuesta”.