El “consell” d´Esquerra

ple-juliol-2009En Cunill (l´home que ha interposat la querella contra l´alcalde) era present al Ple. La provocació, però, no ha fet efecte. Segurament era l´últim ple que es feia en dilluns. En breu, seran els dimecres i així l´alcalde podrà anar al comitè d´Unió dels dilluns a bcn. “Lo” primer és “lo” primer. Avui, pòquer d´asos pel regidor d´Esquerra, Joan López, per fer possible la unanimitat de tots els grups (inclòs PxC, veure video) per la constitució del Consell de Ciutadania, després del fracàs reconegut del primer intent instat per l´Alcalde. Anglada, Tornafoch i Cup han lloat l´esperit de consens de López qui, generós en la victòria, ha compartit l´èxit amb tot l´equip de govern (que n´hauria de prendre nota!). Parctec Vic SL impulsarà i gestionarà el futur però incert parc científic i tecnològic que PxC i Cup no es creuen. Per sorpresa li ha sortit competidor, la segona illa càrnica que, de no ser només de malla i ganivet, pot fer miques un parc que ha sortit com un bolet fora de temporada. Fins a 6.500.000€ s´enfila el préstec que l´Ajuntament de Vic contreu per suplementar les obres del teatre i el plà de barris del Remei. Més enllà de l´import, i del límit legal de la càrrega financera, és important mantenir estalvi positiu i no tancar l´exercici amb dèficit. Però enguany costarà, excepte que el mag Saigí ho arregli. El supercrèdit posa oli a la tensa relació dels últims dies entre Burgaya i Solà. La Pilarín i el bisbe Guix, merescudes medalles d´or de la ciutat. Els bisbes Guix i Casaldàliga també tindran el nom d´un carrer o plaça (el primer a instancies d´Anglada i el segon de Tornafoch). Burgaya encerta rebaixant les taxes d´expedició de documents públics per demanar ajudes per tal que als ciutadans no els costi més la salsa que els cargols. Solà sorprèn quan, votant a favor la moció de la Cup per fomentar la lectura al carrer, els demana que la liderin i que proposin com fer-ho. Donar joc a la Cup serà una estratègia per debilitar Esquerra? O és un regal enverinat per tal que aquells fracassin en l´intent? El twitter del Ple, aquí.