Tanquem-lo al trànsit

carrer manlleuLa remodelació del primer tram del carrer Manlleu de Vic el fa incompatible amb el trànsit rodat que absorvia abans de les obres. Per això sóc partidari de tancar-lo al trànsit, excepte  per veïns i serveis. Aquests mesos d´obres han servit, si més no, per canviar l´hàbit dels conductors que ja s´han espavilat a buscar alternatives de sortida. I tot i que s´hi instal·lin jardineres que separin la calçada de la vorera, tampoc podem aplicar-li el rol de prioritat invertida com l´Eixample Morató perquè el fluxe de trànsit d´aquest carrer seria molt superior al d´aquella zona. Si la intenció (que comparteixo) és anar reduint el trànsit de pas pel centre i esponjar les Rambles, sobretot la del Bisbat, aquesta és una bona oportunitat per començar-ho a fer.  Siguem valents i aprofitem-ho, doncs, per fer-lo peatonal i fer del  primer tram d´aquest carrer un centre comercial a l´aire lliure. I quan en un futur es remodeli el Plà de Balenyà i el carrer Nou podrem acabar d´ampliar aquest circuit per tal que, juntament amb el Passeig, configuri el pols comercial de referència.